Početna

Prodaja

Održavanje

Programiranje

3D print

Partneri

Objave

Kontakt

Wacom Cintiq Pro 17 i 22

Wacom Cintiq Pro pomno je izrađen imajući na umu stroge zahtjeve kreativnih profesionalaca. Osmišljen je kako bi profesionalcima pružio impresivnu, ugodnu i prirodnu interakciju za stvaranje digitalnog sadržaja. Široko prihvaćen od strane profesionalaca u raznim sektorima, uključujući grafički dizajn, digitalnu ilustraciju, fotografiju, uređivanje fotografija, 3D modeliranje, animaciju, postprodukciju, modu i dizajn proizvoda, Wacom Cintiq Pro stoji kao preferirano rješenje.

Adobe Acrobat Pro godišnji najam + One by Wacom Medium potpisni tablet

Potpisni tablet, savršeni dodatak za označavanje i digitalno potpisivanje PDF dokumenata

Rješenje za manjak prostora na vašem iPhone i iPad uređajima dolazi iz Kalifornije. Tvrtka Piodata razvila je iXflash Drive i iXflash Cube modele koji upareni s besplatnom iOS aplikacijom oslobađaju prostor, pohranjuje vaše sadržaje (backup) i prenose ih na drugi kompatibilni uređaj.

Fleksibilni NAS uređaji

OWC Gemini dolazi u veličinama od 8TB, 12TB, 16TB, 24TB i 32TB ili bez diskova pa sami možete sastaviti svoju RAID0 ili RADI1 NAS configuraciju. Za povezivanje na rasplaganju su 2 x Thinderbold 3, 2 x USB 3.1, DisplayPort 1.2 i Gigabit Ethernet. 

Mac Studio M2 dostupan odmah

Mac Studio s M2 procesorom novo je i najjače Mac stolno računalo. U njegovom iznimno kompaktnom kućištu kriju se dosad neviđene performanse, beskrajna povezivost i pregršt novih mogućnosti koje će tvoj radni prostor pretvoriti u pravi kreativni studio u kojem će ti sve što trebaš uvijek biti na dohvat ruke.

Adobe ovlašteni zlatni partner

Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač Adobe softvera sa zlatnim statusom - ADOBE GOLD RESELLERA. Nudimo edukacijske, komercijalne i goverment licence i godišnje preplate za Creative Cloud pakete, pojedinačne aplikacije: Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, Acrobat, InDesign, Lightroom,...

Novi LaCie potpuno aluminijski diskovi

Novi LaCie prijenosni diskovi s aluminijskim kućištem diamnosd-cut dizajna dolaze s najbržim USB konektorom koji je kompatibilan i sa svim starim USB sučeljima. Diskovi su kapaciteta do 5TB što vam omogućuje spremanje do 156 sati videa. Diskovi su kompatibilni s Windows i Mac računalima bez potrebe za reformatiranjem.

Media & Entertainment Collection

Vodeći domaći i svjetski studiji za animaciju, video i filmske efekte, te razvoj igara koriste Media & Entertainment Collection u proizvodnji najboljih igara, TV emisija i filmskih uspješnica. Uključuje • Maya • 3ds Max • MotionBuilder • Arnold Render • Sketchbook • Mudbox • Character Generator • ReCap Pro

Partneri

Finder d.o.o. je zastupnik, distributer i ovlašteni prodavač brojnih vodećih svjetskih proizvođača hardvera i softvera, kako slijedi:


 

Wacom logo

Wacom

Wacom je osnovan 1983. godine kao prvi proizvođač grafičkih tableta i olovaka za crtanje na Macintosh računalima.
Ime tvrtke je izvedeno od riječi wa=harmonija (posuđena iz japanskog jezika) i riječi com=computer.
 
Svi Wacom proizvodi koriste se patentiranom elektromagnetskom tehnologijom, ključnim čimbenikom u razvoju bežičnih olovaka bez baterije, koje u sprezi s tabletima ili interaktivnim LCD monitorima služe kao prirodni alat za stvaranje digitalnih sadržaja, umjetnosti ili dodavanje prostoručnih grafičkih elemenata u poslovne procese.
 
Najčešća primjena Wacom tableta i interaktivnih monitora je prostoručno crtanje (slikanje) na MacOS ili Windows računalima ili Android uređajima, obrada fotografija i videa, digitalni potpis, unos matematičkih formula i simbola. Wacom uređaji često se koriste i kao digitalna ploča za skiciranje, edukaciju, video konferencije i slično.
 
Wacom nudi tri proizvodne linije, GRAFIČKE TABLETE Intuos, Intuos Pro i Wacom One u dimenzijama A6 do A4, INTERAKTIVNE KOLOR LCD MONITORE Wacom One, Cintiq i Cintiq Pro dijagonale 12 do 27 inča i POTPISNE TABLETE za Wacom poslovna rješenja i digitalni potpis.

Finder d.o.o. ovlašteni je zastupnik i distributer Wacom Inc.


 

Adobe logo

Adobe

Adobe Systems Inc. jedna je od najvećih svjetskih tvrtki proizvođača softvera za osobna računala. Smatra se za jednu od najzaslužnijih tvrtki za razvoj i procvat stolnog izdavaštva u osamdesetim godinama, te je temelj revolucije u izdavaštvu koja se danas događa, a medij mu je internet. Širom svijeta zapošljava oko 4,000 ljudi uz godišnji promet od 1.6 milijardi USD. Svakako je najpoznatiji u paleti proizvoda Photoshop, koji već godinama nameće standarde u jednostavnoj i kvalitetnoj obradi fotografija, te pripremi za ispis.
Od 5. prosinca 2005. godine, Macromedia, vodeća svjetska softverska kuća za aplikacije vezene uz rad na internetu, postala je dio korporacije Adobe Systems. Preuzimanjem Macromedije, Adobe je postao uvjerljivo najjači proizvođač softvera za tisak, web i audio/video produkciju.

Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač Adobe softvera sa zlatnim statusom - ADOBE GOLD RESELLER.


 

Apple logo

Apple

Apple Inc. je američka računalna tvrtka sa sjedištem u Silicijskoj dolini u gradu Cupertino, savezna država Kalifornija. Apple je jedna od tvrtki koja je pomogla pokretanju revolucije u osobnim računalima (PC) u kasnim 70. godinama 20. stoljeća, najprije računalima Apple I i Apple II, te kasnije sa Macintosh obitelji računala. Apple je tvrtka poznata i po mnogim inovacijama na polju softvera i hardvera, vrhunskom dizajnu, MP3 uređajima iPod te odnedavno i po revolucionarnom iPhone-u. Apple također proizvodi i operativni sustav za svoja računala Mac OS X, kreativni softver iLife te profesionalni audio video softver Final Cut Studio i Logic Studio. 

Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač Apple proizvoda sa statusom Apple Authorised Reseller.


 

Autodesk logo

Autodesk

Autodesk je vodeći svjetski proizvođač aplikacija za 2D i 3D dizajn, projektiranje i vizualizaciju u arhitekturi, inženjerstvu, strojarstvu, građevini, proizvodnji ali i u zabavnoj industriji.
Proizvod po kojem je Autodesk posebno poznat širom svijeta je aplikacija AutoCAD koja je još od 1982 godine nezamjenjiv alat za tehničko crtanje i projektiranja na računalu. Osim AutoCAD-a, Autodesk nudi i široku lepezu rješenja za 3D animaciju, 
3D vizualizaciju, simulaciju, specijalne efekte među kojima treba istaknuti aplikacije Maya i 3D Max.

Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač svih Autodesk proizvoda sa statusom Autodesk Authorised Reseller.


 

Sophos logo

Sophos

Sophos Ltd. je britanska tvrtka za sigurnosni softver i hardver osnovana 1985. godine, kada je počela isporučivati prve proizvode za antivirusnu zaštitu i šifriranje.

Tijekom kasnih 1980-ih i 1990-ih godina, Sophos je razvijao i poboljšavao svoje antivirusne tehnologije, da bi početkm 2000-ih proširio proizvodni program hardverskim uređajima za zaštitu digitalnih komunikacija, kao što su vatrozid (firewall), WI-FI bazne stanice, RED uređaji i naposlijetku mrežni preklopnici (switch).

Danas Sophos pruža jedinstvenu razinu zaštite od ransomwarea, malwarea, phishinga i ostalih digitalnih napada, baziranu na tijesnoj integraciji svih sigurnosnih elemenata putem centralne upravljačke konzole u oblaku, od softverskih proizvoda za zaštitu računala i mobilnih uređaja, do hardverske zaštite interne mrežne infrastrukture, WI-FI prometa i priključaka na internet.

Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač svih Sophos proizvoda sa statusom Sophos Silver Partner.


 

Corel logo

Corel

CorelDRAW je jedan od najpoznatijih programa za izradu i uređivanje vektorskih crteža, kojeg razvija i prodaje Alludo (ranije Corel Corporation). To je također naziv za Corel-ov grafički paket, koji uključuje bitmapski uređivač slika Corel Photo-Paint, kao i druge programe vezane uz grafiku. Može služiti kao platforma za digitalno slikarstvo, paket za izdavaštvo na računalu i često se koristi u izradi natpisa, rezanju i graviranju vinila i laserom, tisku na zahtjev i drugim industrijskim procesima. Također se nude i verzije s smanjenim značajkama Standard i Essentials.

Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač Corel proizvoda.


 

Maxon logo

Maxon

Maxon Computer GmbH je njemačka softverska tvrtka osnovana 1985. godine koja proizvodi softverska rješenja za kreatore multimedijskih sadržaja. Linije proizvoda tvrtke uključuju 3D softver Cinema 4D, alate Red Giant za uređivanje, dizajn pokreta i filmsku produkciju, Redshift renderer te digitalni softver za oblikovanje i slikanje ZBrush, kao i mobilnu aplikaciju za oblikovanje Forger.

Križna platforma za mjerenje performansi računala tvrtke, Cinebench, koristi se od strane programera, recenzenata i korisnika za procjenu hardverske izvedbe. Maxon se smatra jednom od vodećih tvrtki u 3D animaciji i grafici.

Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač MAXON proizvoda.


 

LaCie logo

LaCie

LaCie SA. renomirani je Francuski svjetski proizvođač uređaja za pohranu podataka za PC i Mac računala.
Ističe se nagrađivanim dizajnerskim stolnim i prijenosnim USB, UCB-C i Thunderbolt diskovima otpornim na mehanička oštećenja, vlagu i klimatske utjecaje.
U ponudi su i diskovi velike pouzdanosti (RAID) do 48 Tera Byte-a, kao i super brzi SSD diskovi za najzahtjevnije zadatke video produkcije i digitalnih efekata.

Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač LaCie proizvoda.


 

OWC logo

OWC

Other World Computing (OWC) pruža kvalitetne hardverske proizvode i podršku računalnoj industriji od 1988. godine te ima jedan od najvećih online kataloga proizvoda za poboljšanje Mac računala, iPod®, iPhone® i iPad™. Kao Apple Certified Developer, OWC također pruža obimnu tehničku podršku korisnicima Macintosh računala diljem svijeta.

Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač i distributer OWC proizvoda.


 

Primera logo

Primera

Istaknuti proizvođač robotiziranih umnoživača CD/DVD/Blu-ray diskova, uključujući otisak etiketa na sami medij. U ponudi su uređaji s 1 do 15 mehanizama za snimanje, kapaciteta od 20 do 400 medija u jednom punjenju. Primera također proizvodi pisače naljepnica u boji, otisak u zlatotisku, te sustave za arhiviranje podataka na optičke medije, s primjenom u medicini i zaštiti podataka.

Finder d.o.o. ovlašteni je zastupnik i distributer svih Primera proizvoda.


 

DTM-Print logo

DTM-Print

DTM Print je tvrtka osnovana 1986. godine specijalizirana za rješenja u tiskarstvu, članica je DTM Grupe, međunarodni je OEM i pružatelj rješenja sa sjedištem u Njemačkoj.

Kao pionir u specijaliziranom tisku i s više od tri desetljeća iskustva u razvoju individualnih usluga tiskanja, dugi niz godina predstavljala je američki brend Primera Technology, Inc. pod imenom Primera Europe GmbH na tržištima EMEA. Osim vlastitih proizvoda DTM Print usko surađuje s poznatim proizvođačima pisača kako bi ostvarili najbolja i inovativna rješenja za tisak identifikacijskih kartica, robotiziranih sustava za tisak na optičke medije (CD/DVD/BR), pisača u boji za etikete te pisača za laboratorije i medicinske ustanove.

Finder d.o.o. ovlašteni je zastupnik i distributer svih DTM proizvoda.


 

Quite logo

Quite

Quite Software osnovan je u Londonu, Engleska, 1995. godine. Prvi proizvod bio je PSAlter, i dalje je kvalitetan alat po izboru za programere PostScripta i rješavanje problema. Godine 1997. shvatili su da će PDF vjerojatno biti val budućnosti i počeli stvarati dodatke za Adobe Acrobat.
Oslanjajući se na iskustvo u tiskarskim i izdavačkim zanimanjima, odlučili su se fokusirati na područje pred-digitalne proizvodnje. Prvi dodatak bio je Quite Imposing. To i dalje ostaje kvalitetan alat po izboru za izradu impozicija - izradu knjižica i rasporede listova - u Adobe Acrobatu; onda je slijedio Quite A Box Of Tricks i Quite Revealing, oboje priznati kao snažni, ali jednostavni za korištenje i učenje.

Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač i distributer Quite Software proizvoda.


 

Claris logo

Claris

Claris Inc. je podružnica Apple Inc. osnovana 1998 godine. Više od 10 milijuna licenci FileMaker softvera je prodano širom svijeta, a o njegovoj popularnosti dovoljno govori podatak da ga koristi 49 od top 50 sveučilišta u SAD-u.

FileMaker je svjetski lider u proizvodnji multiplatforme baze podataka i pripadajućih softverskih alata za razvoj aplikacija namijenjenih ne samo klasičnim MacOS & Windows stolnim i prijenosnim računalima, već iOS tabletima i pametnim telefonima.

FileMaker je iznimno jednostavan za programiranje i korištenje, neovisno o platformi na kojoj se koristi. Zajedničke aplikacije mogu se putem računalne mreže ili interneta  istovremeno koristiti na Windows, Apple Macintosh, iPad i iPhone uređajima.
Milijuni poslovnih korisnika i individualaca, malih poduzeća, edukacijskih ustanova, vladinih institucija, najuspješnijih poduzeća na svijetu upravlja sa svojim projektima, ljudima i sredstvima pomoću FileMaker baze podataka.
FileMaker se koristi od najjednostavnijih projekata tipa adresara ili kataloga slika, koje individualni korisnici mogu razviti ili doraditi sami temeljem dostupnih besplatnih predložaka, do izuzetno složenih poslovnih aplikacija ili sučelja za velike poslovne softverske sustave bazirane na SQL korporativnim bazama podataka.

Neka od tipičnih namjena za koje se koristi FileMaker možete potražiti na ovoj poveznici.

Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač i distributer Claris proizvoda.


 

Parallels logo

Parallels

Parallels Desktop for Mac je softver koji pruža Windows virtualizaciju za Mac računala s Intel procesorima, a od verzije 16.5 također i za Mac računala temeljena na Apple M procesorima.

Razvija ga tvrtka Parallels, koja je od 2018. godine podružnica Corela. Microsoft službeno preporučuje korištenje Parallels Desktop for Mac za pokretanje Windowsa 11 na Mac računalima temeljenim na Apple procesorima. Parallels Desktop for Mac je softver za virtualizaciju koristi tehnologiju hipervizora, a radi tako da izravno mapira resurse hardvera domaćeg računala na resurse virtualnog stroja. Svaki virtualni stroj tako djeluje identično kao samostalno računalo, s gotovo svim resursima fizičkog računala. Zbog toga što svi gostujući virtualni strojevi koriste iste upravljačke programe bez obzira na stvarni hardver na domaćem računalu, instance virtualnih strojeva su vrlo prenosive između računala. Na primjer, pokrenuti virtualni stroj može se zaustaviti, kopirati na drugo fizičko računalo i ponovno pokrenuti. Parallels Desktop for Mac može virtualizirati potpuni set standardnog PC hardvera.


 

Chaos Group logo

Chaos Group

Chaos je bugarsko-njemačka tvrtka osnovana 1997. godine za razvoj 3D renderinga i simulacijskog softvera, najpoznatija po proizvodu V-Ray. Godine 2022. spojila se s Enscapeom, a rezultirajuća tvrtka zadržala je brend Chaos. Ostali proizvodi koje je objavio Chaos uključuju Cosmos, Vantage, Scans i Cloud, većinom povezani s V-Rayem.

Chaos je isto tako kupio dansku platformu za 3D vizualizaciju proizvoda Cylindo te arhitektonsku vizualizacijsku web stranicu CGarchitect, najpoznatiju po svom programu 3D nagrada.


 

Datacolor logo

Datacolor

Datacolor AG sa sjedištem u Luzernu je međunarodno djelujuća švicarska tvrtka osnovana 1970. godine specijalizirana za upravljanje bojama u različitim tehnološkim procesima. Nudi digitalna rješenja i sustave za mjerenje boja, usklađivanje boja, kontrolu kvalitete i komunikaciju boja od proizvodnje do marketinga. Ova se tehnologija primjenjuje u različitim područjima, poput tekstilne i automobilske industrije, specijalne kemije u područjima boja, lakova i plastike, kao i u fotografiji i digitalnoj obradi slika.


 

MAGIX logo

MAGIX

MAGIX GmbH je proizvođač profesionalnih i amaterskih softverskih proizvoda za montažu i obradu videa i audio produkciju, te pripremu DVD-a i audio CD-a.

Prije nekoliko godina MAGIX je preuzeo od Sony Creative Software, autorska prava i daljnji razvoj profesionalnih softverskih aplikacija kao što su VEGAS, SOUND FORGE i ACID.
Većina proizvoda nudi se i u amaterskoj inačici, s primjerenim mogućnostima i cijenom.

Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač i distributer MAGIX proizvoda.


 

Microsoft logo

Microsoft

Microsoft Corporation je američka multinacionalna tehnološka tvrtka sa sjedištem u Redmondu, Washington. Najpoznatiji softverski proizvodi tvrtke Microsoft su linija operativnih sustava Windows, paket produktivnosti Microsoft 365 te web preglednik Edge. Njihovi najvažniji hardverski proizvodi su video igraće konzole Xbox i linija osobnih računala s dodirnim zaslonom Microsoft Surface.

Microsoft se smatra jednom od "Velike pet" američkih informacijsko-tehnoloških tvrtki, uz Alphabet (matična tvrtka Googlea), Amazon, Apple i Meta (matična tvrtka Facebooka).

Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač Microsoft Inc.


 

Sonnet Technologies logo

Sonnet Technologies

Sonnet Technologies, Inc. sa 35 godina iskustva u visokotehnološkoj industriji je vodeći pružatelj proizvoda tehnologije Thunderbolt™, uključujući PCIe® kartične ekspanzijske sustave; vanjska grafička rješenja (eGPU) za profesionalne korisnike i igrače; čitači medija za profesionalce; dockovi i adapteri; te mrežne, pohrane i druge sučeljne kartice za profesionalne korisnike u audio, video i emitirajućim industrijama. Sonnetovi proizvodi za proširenje Thunderbolta omogućuju upotrebu profesionalnih audio I/O i DSP kartica, profesionalnih video kartica za snimanje i transkodiranje, GPU kartica, mrežnih i pohranjivačkih sučelja te drugih visokoperformansnih PCIe kartica s računalima omogućenim tehnologijom Thunderbolt. Sonnet je pionirizirao i donio na tržište mnoge inovativne i nagrađivane proizvode koji poboljšavaju performanse i povezivost Mac®, Windows® i Linux® računala. Sonnet ima sjedište u Irvineu, Kalifornija, najdinamičnijem središtu tehnologije i inženjeringa južno od Silicijske doline.


 

Vinpower Digital logo

Vinpower Digital

Vinpower Digital je proizvođač i svjetski dobavljač širokog spektra digitalnih hardverskih uređaja za dupliciranje i medije, poput optičkih diskova, krutih diskova (HDD/SSD), fleš memorija (uključujući USB, SD, CF, i druge), kao i specijaliziranog pribora za Apple mobilne uređaje, uključujući iPhone i iPad uređaje.

 Finder d.o.o. ovlašteni je prodavač i distributer Vinpower Digital proizvoda.


 

Zoom logo

Zoom

 Zoom Video Communications, Inc. (obično skraćeno kao Zoom) je tvrtka za komunikacijsku tehnologiju sa sjedištem u San Joseu, Kalifornija, Sjedinjene Američke Države. Tvrtku je 2011. godine osnovao Eric Yuan, bivši inženjer i izvršni direktor tvrtke Cisco. Zoom je svoj softver lansirao 2013. godine.


Zoom koriste različiti pojedinci, privatne i javne organizacije, uključujući banke, škole, sveučilišta, zdravstvene ustanove i vladine agencije, koristi se i za ceremonije poput rođendanskih proslava i vjenčanja te u praćenju mnogih seminara i multimedijalnih događanja.

Zoom pruža usluge video telefonije i online chata putem cloud-based peer-to-peer softverske platforme koja se koristi za video komunikacije, slanje poruka, glasovne pozive, konferencijske sobe za video sastanke, virtualne događaje i kontaktne centre. Zoom također nudi otvorenu platformu koja omogućuje trećim stranama razvoj prilagođenih aplikacija na njegovoj platformi za objedinjene komunikacije.

Zoom One ima šest razina: Basic, Pro, Business, Business Plus, Enterprise i Enterprise Plus. Zoom je kompatibilan s Windows, macOS, iOS, Android, ChromeOS i Linux operativnim sustavima. Poznat je po jednostavnom sučelju i jednostavnosti korištenja, bez obzira na tehnološku stručnost. Značajke uključuju sastanke jedan na jedan, grupne video konferencije, dijeljenje zaslona, dodatke, proširenja za preglednike i mogućnost snimanja sastanaka uz automatsku transkripciju. Na nekim računalima i operativnim sustavima, korisnici mogu odabrati virtualnu pozadinu, koju mogu preuzeti s različitih stranica, za korištenje kao pozadinu iza sebe.
 


Finder d.o.o., Božidarevićeva 13, Zagreb
+385 1 2337 731             

S više od 30 godina iskustva i više od 5.000 zadovoljnih korisnika FINDER d.o.o. nudi maloprodaju softvera, Apple i PC računala, mobilnih uređaja, te sve prateće IT opreme kao i usluge održavanja informatičkih sustava, usluge razvoja softvera i izradu softverskih aplikacija po narudžbi, te konzalting u području profesionalnih informatičkih tehnologija.

Naša misija je pružiti kvalitetna i profesionalna informatička rješenja, proizvode i usluge poslovnim korisnicima, s naglaskom na punu funkciju 'izdvojenog informatičkog odjela' za mala i srednja poduzeća koja ne raspolažu vlastitom informatičkom službom ili im nedostaju specifična znanja.

Odaberite s povjerenjem naše usluge projektiranja i zaštite informatičkih sustava, savjetovanja prije kupnje, dobavu i instalaciju informatičke opreme na Windows, Apple, Linux i mobilnim platformama, kao i održavanje IT sustava bilo koje razine složenosti.

Wacom Apple Adobe Autodesk LaCie Filemaker 3D print DTM-Print Vegas Sophos Zoom Facebook Instagram LinkedIn Twitter/X
Uvjeti poslovanja | Zaštita osobnih podataka
Izrada i održavanje Finder d.o.o. 1998- © sva prava pridržana

UVJETI INTERNET POSLOVANJA


Ovim uvjetima definirano je online Internet poslovanje poduzeća Finder d.o.o., te ovdje možete pronaći iscrpne informacije o pravima kupaca, zaštiti privatnosti i ostalim pravilima vezanim za Internet prodaju.

Postupak, te uvjeti poslovanja definirani su kroz slijedeće članke: INTERNET PRODAJA, ONLINE PLAĆANJE, REGISTRACIJA KUPCA, DOSTAVA, REKLAMACIJE I POVRAT, SERVIS I JAMSTVO, te PRIVATNOST PODATAKA.

Uvjeti poslovanja vrijede za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske.


INTERNET PRODAJA

Kupcem može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća uvjete poslovanja poduzeća Finder d.o.o., što se potvrđuje kupnjom proizvoda.
Ugovor u ime i za račun maloljetnika, ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Prihvaćanje online uvjeta poslovanja poduzeća Finder d.o.o. kupac potvrđuje elektronskim putem, prilikom kupnje proizvoda putem ove Internet prodavaonice.

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje ih na poduzeću Finder d.o.o.

Sve cijene izražene su u eurima s jasno istaknutim pripadajućim porezom na dodanu vrijednost (PDV).
Fotografije prikazane na www.finder.hr su samo ilustrativne prirode.

U slučaju akcijskih ponuda, cijena i uvjeti prodaje vrijede do isteka roka koji je naveden uz proizvod u samoj Internet prodavaonici.
Finder d.o.o. zadržava pravo izmjene cijena i uvjeta isporuke bez prethodne najave.

Prodavatelj robe je:

Finder trgovina i usluge d.o.o.
Trgovački sudu u Zagrebu MBS: 080195538
Sjedište: Gundulićeva 16, Zagreb, HRVATSKA
OIB: 02934349073

Poslovnica Internet prodaje: Božidarevićeva 13
10000 Zagreb, HRVATSKA
Telefon: 01/2337 731
Telefax: 01/2337 730
e-mail: mail

Finder d.o.o. putem Internet prodavaonice omogućava kupnju samo dijela cjelokupnog asortimana roba i usluga prikazanih na internet stranicama www.finder.hr, što je jasno istaknuto na naćin da je u košaricu za kupnju Internet prodavaonice moguće dodati/ kupiti ISKLJUČIVO one proizvode koji se mogu platiti online, putem jedne od podržanih kreditnih katica, u realnom vremenu.
Za sve ostale proizvode, koje nije moguće dodati u košaricu online prodavaonice, moguće je online jedino zatražiti klasičnu veleprodajnu ponudu. Veleprodajna ponuda, nije predmet poslovanja Internet prodavaonice, te nije obuhvaćena ovim uvjetima poslovanja.

Online kupovanje odvija se putem elektronskog obrasca/košarice, pomoću koje birate željene proizvode i njihove količine, te naćin isporuke (osobnim preuzimanjem na lokaciji Finder d.o.o. ili dostavom na adresu po sistemu ‘od vrata do vrata’).

Nakon odabira svih željenih proizvoda i pripadajućih količina, klikom na naredbu “Završi kupovinu”, sustav Vas vodi do stranice na kojoj morate potvrditi točnost izbora u košarici, te proslijediti na online blagajnu Internet prodavaonice.


ONLINE PLAĆANJE

Na blagajni online prodavaonice, nakon potvrde izbora željenih proizvoda i izdavanja naredbe “Potvrđujem kupovinu”  generira se konačna ponudu za odabranu robu, uključujući pripadajući PDV i eventualne troškove dostave.
Ponuda je pravovaljana, jer je izrađena na elektroničkom računalu te vrijedi bez potpisa i žiga.

Nakon potvrde točnosti izbora u košarici, odnosno ponude, sustav kupca preusmjerava na sigurne (enkriptirane) stranice na kojima ćete odabrati vrstu kartice, te sve ostale potrebne podatke potrebne za provedbu online plaćanja.

Enkripcija je proces koji pretvara običan tekst u šifrirani tekst korištenjem algoritama te tajnih i javnih ključeva. Podaci koji se prenose preko ovih stranica zaštićeni su korištenjem protokola Secure Socket Layer (SSL). SSL protokol enkriptira podatke prilikom unosa preko web sučelja čime stvara siguran kanal za prijenos informacije i onemogućava nedozvoljeni pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i poslužitelja, i obratno.

Korisnički podaci koji se prenose internetom zaštićeni su 256 bitnim SSL protokolom enkripcije podataka. 256-bitna enkripcija sa SSL protokolom viši je standard u zaštiti komunikacija i razmjene podataka preko interneta i koriste ga svi ozbiljni korisnici koji djelomično ili u potpunosti obavljaju određenu komunikaciju preko interneta.

Prilikom sigurne komunikacije između vašeg računala i poslužitelja u kutu vašeg internetskog preglednika pojavit će se mala ikona u obliku lokota, a adresa stranice počinje sa https://, a ne s uobičajenim http://. Ikona lokota označava da je u tijeku sigurna komunikacija između vašeg računala i poslužitelja. Ako dovedete strelicu miša iznad lokota pojavit će informacija o statusu i ispravnosti enkripcije, te izdavatelju SSL certifikata.

Plaćanje ponude vrši se kartičnim poslovanjem, online odobrenjem plaćanja u realnom vremenu, za MasterCard, Visa, Diners, American Express kartice kao i putem PayPal servisa.

maestro mastercard pbz
wspay var __dcid = __dcid || []; __dcid.push({"cid":"DigiCertClickID__MWg3tw9","tag":"_MWg3tw9"}); (function(){var cid=document.createElement("script");cid.async=true;cid.src="//seal.digicert.com/seals/cascade/seal.min.js";var s = document.getElementsByTagName("script");var ls = s[(s.length - 1)];ls.parentNode.insertBefore(cid, ls.nextSibling);}());
 


Ponuda vrijedi isključivo ukoliko se kupnja online kartičnim plaćanjem realizira unutar 10 minuta od kada je ponuda generirana (online session). Trajanje ponude je ograničeno na 10 minuta iz razloga rezervacije, odnosno osiguravanja dobavljivosti proizvoda, kako ne bi došlo do plaćanja proizvoda koji više nije dobavljiv.

O knjiženju uplate i uputama za preuzimanje robe, odnosno dostavi na adresu, biti ćete obaviješteni potvrdom kupnje u obliku e-maila, koji šaljemo po realizaciji naplate na adresu upisanu tijekom postupka online kupovine.
U iznimnim slučajevima problema s rokom isporuke, ili dobavljivošću ponuđenog proizvoda, gore naznačena potvrda sadržavati će obavijest o tome, te upute za daljnji postupak.

Otpremnica, jamstveni list, te originalni  R1 račun biti će dostavljeni kupcu, zajedno s robom.

U slučaju bilo kakvih problema kontaktirajte nas radnim danom između 9:00 i 17:00 sati na telefon 01/2337 731.
 

PAYPAL PLAĆANJE:

PayPal je jedna od najpopularniji svjetski dostupnih servisa za transfer novca, odnedavno je dostupan i u Hrvatskoj. Korisnike PayPala klikom na tipku "Završi kupovinu" vodimo na stranice PayPala gdje će na uobičajen način platiti svoju narudžbu. Nakon unosa svih podataka kliknite na polje i dobit će te potvrdu uspješne narudžbe na vašu mail adresu, ili poruku da podaci nisu dobro upisani pa provjerite podatke i ponovite zadnji korak.

 

paypal

REGISTRACIJA KUPCA

Prilikom online kupovine nudi Vam se mogućnost jednokratne kupovine, ili registracije kao stalnog kupca, u kojem slučaju je potrebno upisati proizvoljno izabrano korisničko ime i lozinku, nakon čega možete nastaviti proces kupnje.
Ako ste izabrali opciju registracije kupca, pohranjuju se svi Vaši kontaktni podaci, osim podataka vezanih uz kreditne kartice.
Molimo zapamtite/zapišete izabrano korisničko ime i lozinku, koji Vam omogućavaju da prilikom svake slijedeće kupovine izbjegnete ponovno upisivanje svih kontaktnih podataka, kao i neke druge pogodnosti.

Ukoliko izgubite korisničke ime ili lozinku, možete ih zatražiti preko odgovarajućeg linka na mjestu za prijavu registriranih korisnika u našoj Internet prodavaonici.
 
Registracijom na www.finder.hr dajete suglasnost za obradu Vaših podataka u gore navedene svrhe. Isto tako suglasni ste da Vam se Finder d.o.o. može obratiti pismenim putem, telefonski ili elektroničkom poštom, te na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi.

Vaše osobne podatke štitimo sukladno zakonu o zaštiti osobnih podataka I u skladu s odredbama članka PRIVATNOST PODATAKA ovih uvjeta.


DOSTAVA

Nakon što Vaša uplata bude odobrena od strane kartične kuće, robu možete podići idući radni dan između 13:00 i 17:00 sati na adresi:

Finder d.o.o.
Božidarevićeva 13
10000 Zagreb

Ukoliko ste spriječeni podići robu u naznačenom vremenu, molim nazovite na telefon 01/2337 731 za daljni dogovor oko isporuke.

Ukoliko ste prilikom kupnje odabrali dostavu na adresu po sistemu ‘od vrata do vrata’, cijena dostave izračunava se i jasno ističe tijekom online naručivanja i neposredno prije potvrde kupnje, a izračunava se temeljem udaljenosti od adrese Finder d.o.o. i ukupne vrijednosti pošiljke.

Roba se predaje na dostavu idući radni dan po odobrenju plaćanja, a rok isporuke na adresu kupca je 24 sata nakon preuzimanju robe od strane dostavljača (za manja mjesta do 48 sati).

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava primitak potpisom dostavne liste, po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka urućena u neoštećenom stanju i nakon toga su pošiljatelj i dostavljač oslobođeni bilo kakve naknadne odgovornosti.

Ukoliko je pošiljka oštećena, kupac je dužan odbiti preuzimanje i vratiti je dostavljaču, te o tome obavijestiti Finder d.o.o. pisanim putem u roku 24 sata na e-mail adresu mail.


REKLAMACIJE I POVRAT

Kupac ostvaruje pravo besplatne zamjene proizvoda ukoliko je isporučena roba koja nije naručena, uz uvjet da ne otvara originalno pakiranje proizvoda i prijavi grešku u pisanom obliku na e-mail  mail, najkasnije u roku 48 sati po preuzimanju iste.

Besplatna zamjena dostupna je i u slučaju reklamacije neispravne ili oštećene robe, uz uvjet prijave na e-mail mail najkasnije u roku 48 sati po preuzimanju iste.
U protivnom reklamacija će se rješavati po pravilima za popravak u jamstvenom roku.

Kupac nema pravo na raskid ugovora o prodaji, odnosno na povrat robe, ukoliko je roba isporučen uz valjani R1 račun, kao i u slučaju kada se radi o prodaji audio ili videozapisa te računalnih programa, neovisno o vrsti izlaznog računa.

Finder d.o.o. će unutar 24 sata po zaprimanju opravdane reklamacije odobriti zamjenu robe, te kupcu proslijediti broj odobrenja pod kojim se reklamacija vodi.
Kupac je dužan robu osobno, ili uslugom transporta “od vrata do vrata”, dostaviti na adresu:

Finder d.o.o.
Božidarevićeva 13
10000 Zagreb

- uz originalni račun i jamstveni list kupljene robe
- u originalnom pakiranju uz pripadajuću dokumentaciju, kablove i ostali pribor
- uz jasno istaknut broj servisnog odobrenja za povrat robe na omotu paketa

Postupak popravka, ili zamjene neispravne, oštećene ili netočno isporučene robe biti će pokrenut idući radni dan od dana povrata iste, uz uvjet da je u slučaju povrata krivo isporučene robe ista vraćena u ispravnom i neoštećenom stanju, sa svom pripadajućom dokumentacijom i priborom.

Finder d.o.o. se obvezuje popraviti, ili zamijeniti robu za koju se ustanovi da je neispravna uslijed greške u proizvodnji, ili oštećena uslijed transporta, te ispravnu robu poslati na adresu kupca o svom trošku.

Reklamacija se ne priznaje za oštećenja i greške nastale uslijed nemarnog rukovanja, nepridržavanja uputa proizvođača, kao i štetnog djelovanja kupca.


SERVIS I JAMSTVO

Finder d.o.o. se obvezuje u jamstvenom roku, čije točno trajanje je naznačeno na ‘Jamstvenom Listu’ isporučenom uz sami proizvod, popraviti ili zamijeniti svu neispravnu robu u zakonskom roku, kako slijedi:

1) Isporučena pokvarena, ili oštećena roba

Finder d.o.o. pokrenuti će postupak popravka, ili zamjene u skladu s člankom REKLAMACIJE I POVRAT ovih uvjeta poslovanja.

2) Kvar unutar jamstvenog roka

Kupac je dužan u pisanom obliku na e-mail adresu mail prijaviti kvar u jamstvenom roku. Finder d.o.o pokrenuti će postupak popravka idući radni dan od primitka pisanog zahtjeva izdavanjem broja servisnog odobrenja pod kojim se popravak vodi.

Kako bi se izbjegli mogući problemi i nesporazumi, molimo da dobro proučite odredbe navedene na Jamstvenom listu, te da se istih pridržavate kod reklamiranja neispravnih proizvoda u jamstvenom roku.
• Jamstvu ne podliježu kvarovi nastali zbog nepropisnog rukovanja robom, a osobito:

- ako se koristi pribor koji ne odgovara tehničkim normama proizvodača
- ako kupac modificira opremu
- ako kupac ne poštuje uputu za rukovanje propisanu od strane proizvodača
- ako je kvar prouzrokovan strujnim udarom ili nepropisnim naponom struje
- uslijed samovoljnog otvaranja aparata
- uslijed mehaničkog kvara (pad, udarac, lom i sl.)

Također jamstvom nisu pokrivene promjene svojstava proizvoda koje su nastale uslijed nepridržavanja propisanih postupaka korištenj, njege i održavanja.

Po primitku broja servisnog odobrenja od strane Finder d.o.o. kupac je dužan dostaviti proizvod osobno, ili uslugom transporta “od vrata do vrata” o svom trošku na adresu:

Finder d.o.o.
Božidarevićeva 13
10000 Zagreb

- uz originalni račun i jamstveni list sa istaknutim serijskim brojem kupljene robe
- ako je moguće u originalnom pakiranju uz pripadajuću dokumentaciju i kablove
- uz jasno istaknut broj servisnog odobrenja za povrat robe na omotu paketa

Finder d.o.o. će popraviti proizvod u jamstvenom roku o svom trošku, te se obvezuje da popravak neće trajati dulje od 45 dana. U protivnom kupac će dobiti novi proizvod istog proizvođača, ili sličan proizvod istih odnosno boljih tehničkih karakteristika, ukoliko je u međuvremenu došlo do prestanka proizvodnje dotičnog modela.
Jamstveni rok se ne produljuje za vrijeme utrošeno na popravak, niti isti počinje iznova teći, zbog kvara u jamstvenom roku.

3) Kvar izvan jamstvenog roka

Kupac dostavlja proizvod ovlaštenom servisu uz prethodni dogovor. Sve troškove transporta, popravka i rezervnih dijelova snosi kupac.


PRIVATNOST PODATAKA

Finder d.o.o. se obavezuje da će čuvati privatnost svojih kupaca, te ih nećmo ni na koji nčin učiniti dosupnima trećima.

Prilikom online kupovine privremeno se koriste, ali ne pohranjuju, podaci nužni za provedbu kartičnog plaćanja, te se uz sve sigurnosne predostrožnosti proslijeđuju u realnom vremenu isključivo odgovarajućoj kartićnoj kući.
Finder d.o.o. ni u kojem trenutku ne pohranjuje podatke o broju kreditne kartice, datumu valjanosti, ili sigurnosnom kodu iste.

Trajno se pohranjuju isključivo podaci neophodni za izdavanje računa, kominikaciju prema kupcima, te dostavu robe.

Kupcima je dostupna mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste u marketinške svrhe, na naćin da klikne na link ”Skinite me s mail liste”  sadržan u svakom elektronskom letku koji šalje Finder d.o.o.

Kupac također ima pravo zatražiti brisanje svojeg korisničkog računa/registracije, ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažurnih podataka, slanjem pisane obavijesti na e-mail mail

Finder d.o.o. jamči da Vašu e-mail adresu i ostale podatke ne stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje.
Svi su podaci o kupcima strogo čuvani i dostupni samo djelatnicima kojima su nužni za obavljanje redovitog posla. Svi djelatnici društva Finder d.o.o. su se potpisom ugovora o radu obavezali na poštivanje načela zaštite privatnosti.
Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Finder d.o.o. ne odgovara za slučajne pogreške, ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka, ali će poduzeti sve moguće radnje da u što kraćem roku otkloni mogućnost ponavljanja pogreške.


IZJAVA O ODRICANJU

Finder d.o.o. ne preuzima nikakvu zakonsku odgovornost za točnost, potpunost, ili korisnost objavljenih podataka na web stranicama www.finder.hr, bez obzira što ulažemo konstantni napor da tehničke podatke i slike proizvoda, te ostale informacije prezentiramo što točnije i iscrpnije. Ukoliko usprkos toga uočite neke nepravilnosti, molimo kontaktirate nas na adresu mail

 

GDPR PRAVILA PRIVATNOSTIVođenje obrade podataka

Finder d.o.o. OIB 02934349073 u svojoj poslovnoj jedinici Božidarevićeva 13, Zagreb (sjedište Gundulićeva 16, Zagreb), je voditelj obrade vaših osobnih podataka.

pravila privatnosti se primjenjuju na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno.
Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.
Ova Pravila se ne primjenjuju na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.


Kako prikupljamo osobne podatke

Finder d.o.o. prikuplja Vaše osobne podatke, između ostalog, u sljedećim slučajevima:

 • ukoliko nas izravno kontaktirate putem bilo koje internetske stranice Finder d.o.o. kako biste zatražili informacije ili ponudu za naše proizvode ili usluge
 • ukoliko izravno od nas kupite proizvod ili uslugu
 • ukoliko odgovorite na naše izravne marketinške kampanje, na primjer ispunjavanjem forme za unos podataka na našoj internetskoj stranici
 • ukoliko nam naši partneri ili principali dostave vaše podatke na dozvoljen način
 • ukoliko smo vaše osobne podatke dobili iz drugih izvora, na primjer od posrednika za poslovne adrese
 • ukoliko ste mlađi od 16 godina, molimo vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja ili skrbnika


Koji podaci se mogu prikupljati

Možemo prikupljati sljedeće vrste podataka:

 • Kontaktni podaci - ime, titula, adresa, kontakt broj, email adresa, broj faksa.
 • Korištenje internetske stranice - način na koji koristite našu stranicu, uključujući informacije prikupljene putem kolačića i ostalih tehnologija za praćenje
 • Fotografije i video snimke - u slučaju prezentacija na sajmovima, konferencijama i drugim sličnim događanjima, možemo poprati događaj fotografiranjem ili snimanjem video materijala koje kasnije objavljujemo na internetskim stranicama Finder d.o.o. i društvenim mrežama
 • Informacije o prodaji, uslugama i servisu - informacije o kupnji, uključujući korisnički identitet kupca, broj računa ili ugovora i informacije o činjenici korištenja naših usluga, uključujući prigovore i zahtjeve
 • Informacije o povijesti kupca - stupanj zadovoljstva kupca, zaprimljene ponude, podaci o kupnji uklučujući predmet i datum kupnje, datum isporuke, informacije o jamstvu, odaziv na kampanje, povijest prigovora, povijest servisa i usluga


Kako se vaši podaci mogu koristiti

Korištenje osobnih podataka u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka mora biti opravdano temeljem jedne od pravnih „osnova“, a mi ovim pravilnikom utvrđujemo osnove za svaku upotrebu osobnih podataka.

Opravdana osnova za upotrebe su Legitimni interes i Suglasnost.

Legitimni interes:

Ova obrada temelji se na legitimnom interesu Finder d.o.o. za promoviranjem i pružanjem informacija o svojim proizvodima i uslugama, kao i u svrhu održavanja najviših standarda prodaje i usluga iz svoje ponude.
Temeljna prava i slobode postojećih i potencijalnih kupaca odmjerena su u odnosu na interes Finder d.o.o. da obrađuje osobne podatke u navedenu svrhu.

Ponude i prodaja, usluge i servis
Vaši osobni podaci koristiti će se za obradu ponuda, prodaju, konfiguraciju i servisiranje.

Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje i servisa predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ili ga čak onemogućiti.

Finder d.o.o. prikuplja [kontaktne podatke, osobne podatke i interese, informacije o ponudama, prodaji, pruženim uslugama i servisu] te ih može koristiti kako bi procijenio koje novosti i ponude vas najvjerojatnije zanimaju te vas kontaktirao u vezi s tim ponudama u skladu s vašim interesima.
Finder d.o.o. može te informacije podijeliti s partnerima, na primjer pravnim osobama koje pružaju uslugu financiranja, kako bi odgovorio na vaše zahtjeve i dao vam odgovarajuću ponudu.

Podrška kupcima
Finder d.o.o. će prikupiti kontaktne podatke, podatke o kupljenim proizvodima, uslugama, jamstvu i servisu kao i informacije o povijesti kupca kada kupite, servisirate ili koristite naše ostale usluge u svrhu obrade zahtjeva na temelju jamstva ili tehničke podrške za kupljenu opremu i softver.

Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama pod uvjetom da postoji opravdana osnova za prijenos, kao što je ispunjenje usluge (na primjer dostava na adresu), ili ustupanje podataka proizvođaču u svrhu riješavanja tehničkih ili drugih problema.


Suglasnost:

Finder d.o.o. koristi se direktnim marketingom temeljem Vašim odobnih podataka kako bi Vas informirali o novostima i promocijama u našoj ponudi informatičke opreme i softvera, o posebnim pogodnostima za kupnju, o prezentacijama novih proizvoda, kao i našim nastupima na sajmovima, konferencijama, te ostalim događanjima isključivo uz Vašu suglasnost.

Suglasnost za direktni marketing može se u bilo kojem trenutku povući. Svaka osoba također može bilo kada dati prigovor na obradu podataka u gore navedenu svrhu.

Pravne obveze:
Finder d.o.o. podliježe zakonima Hrvatske i dužan ih se pridržavati, uključujući pružanje vaših podataka tijelima za provedbu zakona, regulatornim i sudskim tijelima te trećim parničnim stranama vezano uz postupke ili istrage bilo gdje u svijetu gdje je to zahtijevano. Tamo gdje je to dopušteno, izravno ćemo vam uputiti takav zahtjev ili vas obavijestiti prije odgovora, osim ako bi to moglo utjecati na spriječavanje ili otkrivanje zločina.

Pružanje osobnih podataka u svrhu sukladnosti s obvezujućim zahtjevima za vašim podacima predstavlja zakonsku obvezu koja ovisi o konkretnom zahtjevu.


Kako čuvamo sigurnost vaših podataka

Koristimo razne sigurnosne mjere, uključujući enkripciju i autentifikaciju, kako bismo zaštitili i održali sigurnost, integritet i dostupnost vaših podataka.

Između ostalog, koristimo i sljedeće mjere:

 • strogo ograničen osobni pristup vašim podacima po načelu „nužnog pristupa“
 • sigurni prijenos prikupljenih podataka,
 • postavljanje vatrozida na IT sustave u svrhu zabrane neovlaštenog pristupa
 • trajno praćenje pristupa IT sustavima radi detekcije i spriječavanja zlouporabe osobnih podataka.

Svi vaši podaci pohranjuju se na našim sigurnim poslužiteljima i sigurnim poslužiteljima naših partnera te im se pristupa i koristi u skladu s našim pravilima i standardima sigurnosti (ili ekvivalentnim standardima naših podizvođača ili poslovnih partnera).

Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, te Finder d.o.o. poduzima sve mjere potrebne za zaštitu istih sukladno važećoj regulativi i dobrim praksama. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.


Zaštitne mjere za informacije o lokaciji


Određene usluge, na primjer dostava paketa na adresu, mogu se ponuditi isključivo ako odlučite otkriti svoju lokaciju.
Vrlo ozbiljno shvaćamo povjerljivost takve informacije o lokaciji te koristimo slijedeće zaštitne mjere za informacije o lokaciji:

 • Informacija se prikuplja ili joj se pristupa u tom obliku samo kada je to potrebno pružanje tražene usluge ili gdje smo zakonski obvezni zadržati i/ili pružiti tu informaciju (i gdje smo obvezni ustupiti tu informaciju tijelu za provedbu zakona ili drugoj trećoj strani, u tom slučaju ćemo vas obavijestiti, osim ako bi to moglo utjecati na spriječavanje ili otkrivanje zločina ili ako nam to nije dopušteno). 
 • Svaka druga upotreba informacija o lokaciji u svrhu analize izvršit će se na nepovratno anonimiziranim skupovima podataka


Koliko dugo zadržavamo vaše podatke

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja.
U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče.
U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti izbrisani odmah.

Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.


Kako nas kontaktirati, vaša prava na zaštitu podataka i pritužbu tijelu za zaštitu podataka

Ako imate ikakvih pitanja u vezi upotrebe vaših podataka, kontaktirajte nas na e-mail <info@finder.hr>
U svakom trenutku imate pravo:

 • tražiti nas da vam pružimo dodatne informacije o načinu na koji koristimo vaše podatke 
 • da vam pošaljemo ispis osobnih podataka koje ste nam dali 
 • tražiti nas da ispravimo sve netočnosti u podacima koje imamo
 • tražiti nas da izbrišemo sve podatke u odnosu na koje više nemamo zakonsku osnovu za upotrebu, 
 • u slučajevima gdje se obrada temelji na suglasnosti te vezano za svaki direktni marketing, povući svoju suglasnost s učinkom u budućnosti kako bismo prestali s takvom određenom obradom 
 • dati prigovor na svaku obradu [uključujući profiliranje] koja se temelji na legitimnom interesu zbog vaše specifične situacije, osim ako su razlozi za izvršenje takve obrade jači od prava na zaštitu osobnih podataka
 • tražiti nas da ograničimo način na koji koristimo vaše podatke, npr. dok se prigovor obrađuje